در این قسمت خواهیم دید که زمان مفهومی کاملاً نسبی است و می بینیم که انیشتین چطور نشان داد حرکت کردن اجسام باعث کند شدن زمان برای آنها می شود. خواهیم دید که چطور گذشت فقط 10 سال زمان در یک سفینه پرسرعت فضایی معادل با گذشت 220 سال زمان بر روی کره زمین می شود. و به این ترتیب اولین قدمها در راه آشنایی با نظریه نسبیت خاص انیشتین را بر میداریم.
Podcast: Play in new window | Download
من افتخار میکنم که توی ایران همچین پادکست های زیبایی ساخته میشه ❤❤
شما محبت دارید. خوشحالم که مفید بوده
سلام.من به تازگی با پادکست گیتی آشنا شدم و از تک تک اپیزودها و مفاهیم روشن کننده شون با همراهی توضیحات زیبای شما،بسیار لذت میبرم.
اما یک نکته:
در این اپیزود گفته شد که زمان برای جسم محرک با سرعت نزدیک به نور،کندتر از جسم ساکن میگذره و مثال ریل بی نهایت هم زده شد.
اما در بخش توضیح سرعت و حرکت اجسام با ۸۶٪ سرعت نور،که بحث کش آمدن زمان برای جسم محرک نسبت به جسم ثابت مطرح شد،مثال های متفاوتی زدید و از گذر ۲۰ سال برای جسم محرک و در همون موقعیت،۱۰ سال برای جسم ساکن و ناظر گفتید.در حالی که به نظر بنده این مثال در تناقض با مساله کش آمدن زمان برای جسم محرکه.
ممنون میشم که اگر من این مساله رو درست درک نکردم یا چیزی رو جا انداختم،شما لطف کنید و توضیحش رو بدید.
باز هم ممنون از زحماتی که میکشید پادکستتون بی نظیره.
سلام؛ ممنون از پیامتون. خوشحالم که پادکست گیتی براتون مفید بوده.
در مورد سؤالتون، فکر می کنم عبارت «کش آمدن زمان» یه مقدار موجب بروز تناقض شده. برای جسمی که نسبت به جسم دیگه حرکت می کنه، زمان کندتر می گذره. این رو به عبارتی دیگه میگن که «زمان برای جسم متحرک کش میاد» یعنی طولانی تر و آرام تر می گذره. البته این موضوع فارغ از اینه که سرعت حرکت جسم چقدر باشه، در همه سرعتها این اتفاق می افته. حتی وقتی فردی داره پیاده قدم می زنه. ولی چون هرچقدر سرعت جسم بیشتر باشه، زمان براش کندتر میگذره، موضوع کندتر شدن زمان در سرعتهای خیلی بالا (مثلاً نزدیک به سرعت نور) اهمیت پیدا می کنه. به عبارت دیگه در سرعتهای پایین اونقدر کندشدگی زمان مختصره که قابل صرف نظر کردنه.
امیدوارم موضوع روشن شده باشه. با این حال اگر نیاز به توضیح بیشتر داره مجدد پیام بفرست.